< link rel = "shortcut icon" href="/images/favicon.jpg" / >

 

 

 

beteropjewerk.nl

beteropjewerk.nl

BeteropjeWerk.nl: betaalbaar advies voor bedrijven

Werkplekonderzoek

Tijdens een werkplekonderzoek wordt de werkplek, de werkhouding van uw werknemer, de werkwijze en de werktaken geobserveerd tijdens het werken. Na deze (korte) observatie wordt, eventueel aan de hand van de gemaakte foto's, met de werknemer de huidige werkplek/houding en wijze besproken. Er wordt uitgelegd wat er anders (beter) kan en hoe dit mogelijk is. Door de veranderingen, zoveel mogelijk, gelijk toe te passen ervaart de werknemer de verschillen beter en wordt zich daardoor bewuster wat hij/zij zelf kan doen om prettiger te werken en eventuele klachten te verminderen en/of te voorkomen.

Veranderingen kunnen betreffen:

  • de inrichting van de werkplek bijvoorbeeld de instelling van de stoel, hoogte van het bureau, plaatsing van de voorwerpen waarmee gewerkt wordt
  • de werkhouding van uw werknemer waardoor hij/zij zich bewust wordt van het effect van een ontspannen zithouding, hoe hij/zij onnodige spierspanning kan voorkomen in de werkhouding en hoe hij/zij overbelasting kan voorkomen door de verbeterde houding.
  • de werkwijze waarbij gedacht kan worden aan het gebruik van muis en/of toetsenbord of andere hulpmiddelen, eventuele oefeningen die gedaan kunnen worden om ophoping van spierspanning te voorkomen.
  • de omgang met de werktaken waarbij gedacht kan worden aan meer variatie/afwisseling in de werkzaamheden zonder vermindering van productie, wanneer en op welke manier pauzes effectief zijn om zo eventuele klachten te verminderen en/of te voorkomen.

Door het werkplekonderzoek krijgt u als werkgever inzicht in de werkplek, werkhouding, werkwijze en omgang met de werktaken van uw werknemer. Verder krijgt u na het werkplekonderzoek een rapport waarin bovenstaande veranderingen, aanbevelingen en adviezen staan beschreven. Dit rapport wordt ook beschikbaar gesteld voor de werknemer en eventueel de bedrijfsarts.

Zonder voorrijdkosten beschikbaar in de volgende plaatsen: Ede, Bennekom, Wageningen, Renkum, Veenendaal, Ederveen, Lunteren, Wekerom, Harskamp en Otterlo.

U kunt het aanvraagformulier invullen voor een offerte. De richtprijs kunt u bij kosten vinden.

Trainingen

Groepstrainingen en workshops zijn mogelijk binnen uw bedrijf om zo uw werknemers bewust te maken van de juiste werkhouding, de juiste (individuele) instelling van de werkplek, een ontspannen werkwijze en omgang met de werktaken. Groepstrainingen zijn aan te bevelen bij wisselende werkzaamheden binnen het bedrijf en flex werkplekken. Het is van belang voor uw werknemer maar ook voor u als werkgever dat zij weten hoe zij de eigen werkplek makkelijk en snel op een goede manier kunnen instellen. Hierdoor voorkomt u onnodige klachten door een verkeerde werkhouding en/of werkplek instelling en kunt u uw werknemer ook op het geleerde aanspreken.

Deze groepstrainingen vinden zo veel mogelijk plaats op de werkvloer waardoor het geleerde gelijk toepasbaar is in de praktijk en collega's elkaar kunnen helpen herinneren en motiveren.

Groepstrainingen zijn bijvoorbeeld gegeven in de apotheken in de gemeente Ede. Deze trainingen zijn als zeer waardevol beoordeeld

Voor meer informatie kijk bij: trainingen op de werkplek

 

Doel werkplekonderzoek

  • Het verbeteren van de werkhouding,
  • Het verbeteren van de werkplek
  • Het optimaliseren werkwijze en beroepsgebonden lichaamsbewegingen
  • Het leren omgaan met beschikbare instrumenten en hulpmiddelen
  • Inzicht voor werknemer en werkgever / arboarts in de arbeidssituatie


aanmelden

 

Lees meer over de 5 W's

Beteropjewerk.nl

 

 
 

BeteropjeWerk

BeteropjeWerk is een initiatief van Karin Vaessen, bedrijfsoefentherapeut. Zij biedt werkplekonderzoeken, werkplekadviezen, trainingen en workshops aan gericht op het optimaliseren van je werkplek en werkhouding. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar hoe je werkplek is ingesteld. Ook wordt de werkwijze, je werkhouding en hoe je gebruik maakt van je werkomgeving onderzocht. De adviezen zijn praktisch en kosteneffectief.

Privacy Policy

 

 


BeteropjeWerk.nl

Mennonietenweg 16A
6702 AD Wageningen
06-27 34 97 30
www.beteropjewerk.nl
info@beteropjewerk.nl
KvKnummer: 09200194